Chýba vám spa? 5 tipov, ako si ho vytvoriť doma


Každý z nás potrebuje zrelaxovať svoje telo i dušu. Na chvíľu vypnúť, povenovať sa samým sebe, načerpať sily alebo len tak oddychovať. Predtým sme mohli ísť kedykoľvek do spa, ale čo teraz? Našťastie, rozmaznávať sa môžete aj doma. Prinášame vám jednoduché tipy, vďaka ktorým si vytvoríte spa aj u vás doma, v kúpeľni, kuchyni, či obývačke a úplne dokonale sa ponoríte do oázy pokoja a harmónie.

Relaxačná hudba

Pustite si príjemnú relaxačnú hudbu, ktorá vás naladí na tú správnu nôtu a odplaví všetky myšlienky a stres. Už v minulosti ľudia vedeli, že hudba lieči, podnecuje ich predstavivosť, obohacuje a zároveň ich uvádza do stavu pokoja až eufórie. Na Youtube či Spotify nájdete množstvo skladieb, z ktorých si môžete spraviť svoj vlastný playlist.

Aromaterapia

Vône majú na nás neskutočný vplyv a správne zvolená aróma s nami dokáže zázraky. Preto už v staroveku využívali naši predkovia terapeutické účinky esenciálnych olejov. Zlepšia vašu fyzickú i duševnú pohodu, pomôžu vám pri nádche či tráviacich ťažkostiach. Používajte však iba 100-percentné oleje, ktoré majú potrebnú kvalitu a účinky. Napríklad esenciálne oleje prírodnej kozmetiky Mcely Bouquet, môžete použiť nielen na prevoňanie domácnosti a teda inhalovanie, ale aj do teplého kúpeľa či na samomasáž.

Osviežujúce nápoje

K wellnessu neodmysliteľne patria aj rôzne nápoje a tie si môžete dopriať aj doma. Pripraviť si môžete napríklad náš Fruity Special plný ovocia a vitamínov. Odšťavte si dve jablká, prelejte ich do mixéra a zmixujte s piatimi jahodami a polkou banánu. Drink Zázračné byliny si namiešate tak, že do pohára nalejete 0,04 dcl 35% Tatratea, 2dcl toniku, pridáte pár plátkov citróna a ľad. Ak máte chuť na limonádu, tak odporúčame uhorkovú so zázvorom, zelerom, citrónom a limetkou. Uvidíte, že vás príjemne osvieži a zároveň bude na vás pôsobiť blahodarne.

Voňavý kúpeľ s peelingom

Kúpeľ je často jediná chvíľa, kedy môžeme úplne vypnúť a vychutnať si pokoj. Zabudnite na obyčajnú penu do kúpeľa a doprajte si to najlepšie, čo vám príroda ponúka. Použite lupene ruží alebo vývar z byliniek, ktoré môžete nechať voľne lúhovať vo vani. Teplota vody by však nemala byť vyššia ako 36 – 37 stupňov. Po kúpeli si doprajte aj peeling celého tela s morskou soľou s pomocou peelingovej rukavice. Morská soľ obsahuje vápnik, horčík, sodík a draslík, teda štyri najdôležitejšie minerály pre podporu zdravia a funkcie vašej pokožky. Dokonca si stačí vziať z kuchyne soľ a vaša pokožka sa vám poďakuje. Zhydratuje ju a posilní jej ochrannú vrstvu. Na záver si nezabudnite dať telový olej, mlieko či maslo, ktoré vás ešte viac zhydratujú a prevoňajú vašu pokožku.

Samomasáž tváre

Áno, čítate správne. Vieme, že nebude taká úžasná, ako keď pôjdete k svojej skúsenej terapeutke, ale uvidíte, že vám dobre padne. Najprv si spravte tvárové ošetrenie. Na začiatok je veľmi dôležité správne vyčistenie pleti kvalitným hydratačným gélom, raz až dvakrát do týždňa, podľa potreby aj pílingom. Na čistú pleť potom naneste sérum, ktoré je „pitím“ pre pokožku, potom si dajte olej, ktorý je akoby „jedlom“ pre pokožku a nakoniec použite výživný krém na zafixovanie. Následne sa môžete pustiť do masírovania svojej tváre a hlavy. Je to príjemný spôsob, ako sa uvoľniť a doplniť energiu. Výhodou samomasáže je, že sa rozhodnete, ktorému miestu budete venovať koľko času a aký tlak. Na tvári sa nachádza veľký počet receptorov, a preto masáž tváre dobre vplýva na celé telo, dokáže meniť náladu a tiež je dobrou prevenciou proti vráskam. Môžeme kĺzať prstami po daných líniách, jemne klepať po celej tvári alebo stláčať jednotlivé body napríklad pod lícnymi kosťami a nadočnicovými oblúkmi. Keď si domasírujete tvár, tak oboma rukami chyťte prameň svojich vlasov pri korienkoch a jemne potiahnite. Podržte niekoľko sekúnd, potom uvoľnite a opakujte s vlasmi po celom temene hlavy. Lepší záver domáceho spa si nemôžete priať.

 

Nakupujte pohodlne

Aby ste sa však dokonale zrelaxovali a malo to podobný efekt, ako vo vašom obľúbenom ZION SPA, tak nás sledujte na našich sociálnych sieťach a čítajte blog na www.zionspa.sk, kde vám bližšie predstavíme produkty a ukážeme vám postupy domácich ošetrení tváre, tela a mysle. Hoci sú naše spa naďalej zatvorené, produkty, ktoré pri procedúrach využívame, si môžete zakúpiť aj teraz. Pokojne sa nám ozvite cez WhatsApp na 0903 904 452 alebo mailom na jarinova@zionspa.sk. Pripravíme vám ich, nabalíme na vyzdvihnutie a vy si ich môžete prísť vyzdvihnúť na recepcie našich hotelov: Grand Hotel River Park, Sheraton Bratislava Hotel, Crowne Plaza Bratislava a Grand Hotel Kempinski High Tatras.

Toto je však len pár krokov, ktoré by sa nepodarili bez vašej rodiny. Poďakujte sa im za to, že ste si mohli užiť trochu času pre seba a aj svojmu telu za to, ako perfektne pracuje. Veľakrát si totiž neuvedomujeme, čo všetko sa v ňom odohráva a aké dôležité procesy to sú pre naše správne fungovanie. Hlavne teraz, keď ešte viac zisťujeme, aké je zdravie dôležité. Vďaka



Spať na zoznam článkov